Verschillende kwaliteiten
bijna alles uit voorraad leverbaar

Werkwijze:

Door onze grote voorraad schuim kunt u bij ons terecht voor het vervangen van het schuim van de  matrassen en/of kussens voor u camper/caravan of boot,  maar ook voor  bankstelkussens ,  outdoorkussens. etc .   Om een prijsindicatie te geven vragen wij u een mail sturen met u wensen/tekening en mogelijk met een foto , wij proberen u dan zsm een reactie terug te sturen of nemen contact met u op om e/a te bespreken en/of te adviseren

Conventionele schuimen of Polyethers

Polyether ( in de volksmond genoemd) schuimplastic of schuimrubber . Dit  is een synthetisch product gemaakt van onder andere aardolie. Het zijn opencellige schuimen met een ronde en gelijkmatige celstructuur. De schuimen zijn in diverse densiteiten en hardheden beschikbaar.  Wij leveren de 3 meest gangbare soorten: SG.40/220    SG 35/160   SG 30/110. Te leveren in elke cm dikte bij een plaatmaat van : 203×123 cm SG staat voor soortelijk gewicht.

SG.30 betekent 30 kg. per kubieke meter.

het 2e getal 110 geeft de hardheid aan

SG 40 /220 Dit is een zwaardere kwaliteit die veelal gebruikt word voor stevige zitkussens en de 3 en 4 cm voor stoelzittingen.

SG 35 /160 Deze kwaliteit schuimrubber/polyether is wat steviger en harder. SG.35/160  wordt gebruikt voor zittingen van banken en stoelen en ook voor boot- en caravankussens. Het wordt minder vaak gebruikt voor matrassen omdat het vrij stevig is.

SG 30/110 Deze kwaliteit schuimrubber/polyether  is zeer geschikt voor kindermatrassen, logeermatrassen, rugkussens. en bv voor een wat goedkoper caravankussen  Kortom alles wat iets zachter moet zijn en niet teveel belasting vergt.

                          

Koudschuim

Koudschuim kenmerkt zich door de uitstekende elasticiteit. De celstructuur van deze matras is open en geeft samen met de profilering een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. Koudschuim wordt daarom ook veel toegepast bij matrassen. Dankzij de elasticiteit is het prima toepasbaar bij verstelbare bodems. Bij projectinrichting speelt de brandvertragende eigenschap weer een belangrijke rol.

Ook voor zitkussens is koudschuim uiterst comfortabel, en word naar volle tevredenheid in in diverse kwaliteiten toegepast,naar gelang u eigen specifieke wensen.

Koudschuim leveren wij in verschillende kwaliteiten en diktes uit voorraad

HR 50/220 Deze word vooral toegepast bij projectstoffering , maar ook wel voor een zeer stevige zitting in een bank of fauteuil

HR 45/190 Deze wordt erg veel toegepast in bank en fauteuilkussens. Voor matrassen is deze kwaliteit mogelijk als u een stevig matras zoekt. Veel mensen vinden deze kwaliteit te hard voor een matras.

HR 44/165 Deze kwaliteit word erg veel toegepast als combinatie schuim in bv Boten en caravans , De ervaring leert dat veel klanten deze kwaliteit als aangenaam ervaren, zowel om op te zitten als om op te slapen, maar word ook veel toegepast voor een comfortabele bank of fauteuilkussen, en zeker niet te vergeten ook te gebuiken als matras voor een kinderbedledikant en wieg

HR 30/080    deze kwaliteiten passen we veel toe als rug kwaliteit in bv meubels en boot/caravankussens

Pantera schuimen

Een nieuwe kwaliteit die wij uit voorraad leveren  is de Pantera schuim.

Pantera® Pantera is een comfortschuim dat hoog scoort op alle punten die belangrijk zijn voor de meubel- en matrassenindustrie. Pantera onderscheidt zich door duurzaamheid, consistente kwaliteit en een hoge mate van  comfort. De vormvastheid van dit topproduct is enorm    De producent geeft niet voor niets hierop 7 jaar  garantie.

Wij leveren de Pantera schuimen uit voorraad  in  4 kwaliteiten/hardheden nm:

Pantera 150 voor stevige Zitkussens voor bv Camper, Boot, Bank, Fauteuil, Dinerbank, enz…..

Pantera 130 voor bv zachtere zitkusens, en bv stevige matrassen, en vele andere toepassingen.

Pantera 100  voor heerlijke comfortabele matrassen, topdek matrassen, rugkussens enz…

Pantera   50  deze kwaliteit is enorm geschikt als topdekmatras , en als afdek voor een stevig zitkussen enz….

Download hier de brochure van Pantera

Eigenschappen Voordelen
Hoge dichtheid bij verschillende hardheden. Duurzaamheid is gelijk bij verschillende hardheden met gelijke dichtheid.
Opencellig Goede ventilatie
Gedifferentieerde celstrucuur, cirkelvormige cellen. Zeer elastisch en comfortabel.
Consistent in hardheid Smalle tolerantiegebieden binnen de verschillende hardheden.
Dezelfde eigenschappen in verschillende richtingen. Optimale verwerking en minimaal materiaalverlies.
Speciale grondstoffen en productieproces. Oeko-Tex 100, productklasse I. PH neutraal.
Vlamdovend, FMVSS 302, California 117D. Zonder brandvertragende additieven is Pantera® 2100 HD tot 3170

Diverse schuimproducten

Brandvertragende schuimen.

Brandvertragende schuimen (Combustion Modified High Resilience-schuimen). Deze schuimen zijn doorontwikkelde koudschuimen: ze voldoen aan de strengste eisen wat betreft de brandwerendheid! In de meubelbranche wordt vaak aangegeven dat deze schuimen aan de Cryb 5-eisen voldoen!

Polypress

Platen geperste polyether vlokken, deze zijn in de diktes 2 t/m 5 cm verkrijgbaar. Super hard, geschikt voor buddyseats voor brommers en motoren. Ook voor fitnessbankjes goed te gebruiken. Maar ook voor als u onder uw parket of houten vloer een geluiddempende laag zoekt, zijn wij in staat snel een mooie aanbieding te doen.

Polyether vlokken, latex/conicomix

Dit materiaal is per kilo verkrijgbaar en wordt veelal gebruikt voor het opvullen van (sier)kussens.

Thermisch gebonden Dacron

Dacron watten zijn stevig en bieden als afdekmateriaal veel gebruiksmogelijkheden. Al jaren is Boone de specialist op het gebied van vulmateriaal en stoffering en wij bieden u dan ook een zeer ruim aanbod. In ons assortiment bevinden zich de Dacron watten die brandvertragend en thermisch gebonden zijnDaarnaast heeft u de mogelijkheid de Dacron watten te kopen per meter of per rol. De Dacron watten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, Uit voorraad leverbaar zijn de diktes 100 / 200/ 300 grams

 • Dacron & losse vulmaterialen
 • diverse kwaliteiten Pantera
 • diverse kwaliteiten koudschuimen
 • Diverse kwaliteiten polyether
 • Diverse kwaliteiten op voorraad
 • Telefoon:
  0341-561255

 • Oude Telgterweg 91
  3851 EA Ermelo

© Copyright 2022 Meubelstoffering Boone | Website: NDRK Creatieve Communicatie